V řínu bude v Praze Dvorana...

22.08.2010 15:48
dvorana-tanec-title.png, 4 kB

 

Country Dance Festival Jasana Bonuše 2010
15. - 17. října

Festival je pro začátečníky i pokročilé, pro skupiny i jednotlivce.

Milí přátelé, tanečníci,
opět vás zveme na Country Dance Festival Jasana Bonuše. Vy z vás, kteří k nám jezdíte pravidelně, můžete očekávat již tradiční program. Tančíme souběžně ve 3 halách různé taneční styly, večery tančíme za doprovodu Staré almary, v sobotu večer pak bude nesoutěžní přehlídka tanečních skupin. Věříme, že si každý najde to svoje a že se společně nejen příjemně pobavíme, ale také vzděláme. Těšíme se na setkání s Vámi.

Jitka Bonušová a Jan Pumpr

David Millstone, USA
Ivan Bartůněk, ČR
Ota Dvořák, ČR
Jana Vašáková, ČR
Václav & Markéta Bernardovi, ČR
Jitka Bonušová, ČR
Jan Pumpr, ČR

  • David Millstone, USA
    Pro většinu z Vás je David již dobře známým a osvědčeným lektorem. Je profesionálním callerem v Nové Anglii a kromě callerování se také zabývá publikováním materiálů o historii country tanců. Na festivalu ponese tíhu hlavního lektora a bude učit country tance různých stylů a formací.
  • Ivan Bartůněk, Česká republika
    Patří k nestorům country tancování v České republice. V oboru se pohybuje již téměř 30 let a je uznávaným lektorem nejen country tanců. Velkou část své taneční kariéry věnoval vynikajícímu tanečnímu souboru La Quadrilla. Na festivalu bude vyučovat country Couple dance, který je v České republice poměrně novinkou. Přijďte si vyzkoušet jak se tančí v moderních country clubech v Americe. Více informací o Ivanovi se dočtete zde
  • Otakar Dvořák, Česká republika
    Je vedoucím a choreografem taneční skupiny Louisiana z Písku, která se s velkým úspěchem soustředí na moderní Line Dance. "Tom" jak ho tanečníci nazývají bude tedy vyučovat několik lekcí Line Dance. Taneční styl snad není třeba více představovat.
  • Jana Vašáková, Česká republika
    Je profesionální choreografka několika pražských divadel. Je absolventkou Pedagogické fakulty AMU a jako lektorka spolupracovala v 80. letech se souborem Dvorana. Na festivalu bude mít opět lekci pohybové taneční průpravy. Minulý rok měla její lekce veliký úspěch a tak jsme Janu poprosili aby lekci zopakovala.
  • Václav & Markéta Bernadovi, Česká republika
    Výrazným způsobem se podíleli na vzniku Rinceoirí a více než 10 let ovlivňovali život tohoto klubu. Stáli u vzniku letní školy irských tanců se všemi průvodními novinkami. Většina zahraničních lektorů vstoupila do České republiky na jejich pozvání. S dcerou Terezou založil pan Bernard Rinceoirí Irish Dance Academy jako vzdělávací součást Rinceoirí pro nejširší veřejnost. Na festivalu budou vyučovány irské ceilí tance a irský set-dancing. Poud máte o irské tance zájem, určitě navštivte stránku rodiny Bernardových - Bernard's
  • Jitka Bonušová, Česká republika
    Společně s Jasanem Bonušem založila v 70 letech country tancování v Čechách. Od té doby se věnuje propagaci country tanců. Jako lektorka, choreografka a porotkyně působí po celé republice i v zahraničí. Kromě country tanců vyučuje také české lidové tance, tance z Mexika a společenské tance 19. století.
  • Jan Pumpr, Česká republika
    Je vedoucím taneční skupiny Dvorana. Jeho hlavním oborem je clogging, ale věnuje se také výuce country tanců, českých lidových tanců a tanců 19. století.
  • Helena Brandl, Mexiko
    Vás, kteří čekáte na Helenu Brandl, musíme opět zarmoutit. Helena je v Mexiku a bohužel, do Evropy se v době festivalu nedostane. Až bude v Evropě, zkusíme ji pozvat do Prahy a uspořádat víkendový seminář mexických tanců.

ALABAMA country dance© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode