Dvorana pořádá úžasnou akci k výročí České Besedy

16.11.2013 12:59

Česká a Slezská beseda mají velké výročí a taneční škola Dvorana pořádá naprosto úžasný víkend na toto téma. V překrásné budobě Sokola Pražského v Žitné ulici se budou obě besedy celý víkend učit plus tam je další doprovodný seminář věnovaný polkám a v sobotu večer je dobový bál, v historickém sále. Zahraje nám Smíchovská komorní filharmonie s panem dirigentem Josefem Vondráčkem.

 

Oblečení na něj : nejlépe zapůjčené historické, nebo lidový kroj, nebo v nejhorším současné společenské. Více na stránkách Dvorany, účast na celém víkendu stojí jen 300 Kč a přespat lze i levně za 80 kč přímo ve spacáku na místě...Přihláška zde : https://www.dvorana.cz/tanec/2013/beseda/index.php?page=skola&sub=reg

 

Program

Semináře budou probíhat současně ve dvou sálech!

sobota 16.11.

08:30 příjezd účastníků, zahájení registrace

10:00 zahájení semináře

Hala A - Česká beseda

Hala B - Slezská beseda

12:30 přestávka na oběd

14:30 pokračování seminářů

17:00 přednáška

18:00 volno na večeři

 

20:30 zahájení slavnostního bálu

23:00 ukončení bálu

Na slavnostním bále společně zatančíme Českou besedu. Další besedy (Slezskou, Moravskou a Hanáckou) vám ukáží předem oslovené soubory. Kromě besed budeme tančit v té době populární polky a valčíky.

Pozor! Českou besedu budeme na sobotním bále tančit na živou hudbu. Zahraje nám Smíchovská komorní filharmonie s panem dirigentem Josefem Vondráčkem.

 

neděle 17.11.

09:00 zahájení semináře

Hala A - Hanácká beseda

Hala B - Mnoho tváří polky

(taneční seminář o rozličných druzích polky)

12:00 ukončení semináře, odjezd

Dopravní spojení

Seminář se uskuteční v historickém sále Sokola Pražského na adrese Sokol Pražský, Žitná 42, Praha 2. (pro zobrazení mapy klikněte zde). Je to v samotném centru Prahy a nejlépe se tam dostanete pěšky ze stanice metra I.P. Pavlova (trasa C), případně tramvajemi č. 4, 10, 16, 22.

Vám, kteří pojedete auty, doporučujeme zaparkovat na okraji Prahy a na seminář dojet metrem. V okolí Sokola je problém s parkováním.

Stravování

V místě je značné množství restaurací v rozdílných cenových relacích. Hromadné stravování např. ve školní jídelně nebude možné.

Oblečení

Na taneční lekce volte pohodlné a vzdušné oblečení. Večerní bál bude slavnostní a proto vás žádáme o dobové oblečení (druhá polovina 19. století) případně lidový kroj. V krajním případě, pokud nemáte možnost si takové oblečení opatřit, můžete přijít v civilních společenských šatech. U pánů jsou obleky v zásadě stále střídmé, ovšem dámská móda nabízí všelijaké modely. Prosíme tedy o konzervativní styl s vynecháním jehlových podpatků.
Zde máte jednu inspirativní fotografii :-)

V přízemí Sokola jsou oddělené šatny pro muže a ženy, které mají skříňky. Na zálohu si můžete půjčit zámek s klíčem.

Pozor! Ke vstupu do budovy je NUTNÉ mít vhodnou obuv s měkkou podrážkou, ve které nebudete chodit venku. Na nácvik doporučujeme taneční cvičky nebo tenisky. Na večerní bál můžete mít společenskou obuv, ale ujistěte se, že neničí parkety.

Ubytování

Všichni účastníci mají možnost za poplatek spát přímo v budově Sokola, na zemi ve vlastních lůžkovinách. K dispozici budou sprchy s teplou vodou.

Pro jistotu zde uvádíme následující prosbu. Prosíme všechny účastníky, aby si nepletli účast na semináři s výletem za nočním životem v Praze. Budova Sokola se bude ve 24:00 zamykat. Otevírat se bude zase až v 7:00. V budově bude služba, která bude moci v případě náhlé potřeby otevřít. To se ale netýká návratu nočních tuláků z některého z pražských "kulturních" zařízení. Děkujeme za pochopení.

Ceny

Účastnický poplatek je 300 Kč za osobu a obsahuje kompletní program seminářů a večerní bál.

Pokud budete chtít v tělocvičně přespat, cena je 80 Kč za osobu.

Všichni zájemci musí vyplnit registrační formulář.
Uzávěrka přihlášek je 1. listopadu 2013. Po tomto termínu budou přihlášky přijímány pouze po předchozí telefonické domluvě.

ALABAMA country dance© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode